Texas hold em heads up

Rate this post


Generellt, heads up no limit strategi är loose-aggressive. Du kan inte spela tight aggressivt här, eftersom du redan har pengar i varje pott. Vissa motståndare kommer att behöva spelas tätt mot, men mest kommer du att vilja spela loose-aggressive att dominera.

I heads-up, din stack och läsning på din motståndare är viktigare än det kort du har. Ditt mål bör vara att snabbt och korrekt identifiera dina motståndare spelar, och exploaterbart tendenser.

Spel före floppen
På knappen, halta med vilka två kort. Du kommer att ha plats efter floppen, som kan utnyttjas mot de flesta motståndare, även med svaga kort. Höj 3x-5x mörkarna beroende på vad du tror att din motståndare kommer att ringa när du har en “bra hand”. Detta innebär att om du normalt skulle spela dessa händer på knappen i en 10 räckte spel, höja med dem. Detta kan variera från 78s, 2-2, Q9s, till AA. Höj med alla dessa. Också höja en papperskorg hand mot en motståndare som lägger sig före floppen är en bra idé. Även halta in med bra händer då och då, särskilt om din motståndare börjar höja dina haltar.

I stora mörken, ring små höjningar med nästan alla kort i samma färg, eller bättre. Om din stack är större, slappna av och samtal med mera. Ju större höjning, ju mer du vill skärpa, eftersom du är ur position.

Mot shortstackade motståndare, skjuta dem alla i med nästan alla spelbar hand.

Flop spela
Detta är din chans att stjäla om han har ingenting, och få lite verklig information om sin pjäs. Använd sond satsningar för att avgöra om floppen hjälpt din motståndare. Om du nått botten par, eller en svag oavgjort, eller bättre, bet den. Höja med dessa händer, kan det få din motståndare att lägga sig svag hand.

Om du inte träffar något, och din motståndare höjer, komma ur handen. Om du träffar något, och få upp, måste du fatta ett beslut. Om du tror att du har honom slå, fortsätta satsa och åter höja. Om du tror att ditt drag kommer att ge dig den bästa handen, tror det ut. Om du har några outs, kan du normalt rätt att satsa.

Turn Spela
Denna gata spelar sig själv. Om din stjäla hette, och du får ingen hjälp här, kolla ner, lägga sig om han satsar. Vissa motståndare kommer att ringa på floppen och vik turn. Om du tror att detta kan ske är en andra insats en bra idé. Om du fortfarande på oavgjort, bet den. Om du markerar, kommer en motståndare med en halv hjärna höja dig. Om du är i position och kan få ett gratis kort är det oftast värt att ta den.

Om du har en marginell hand, och din motståndare satsar i dig, efter att höja före floppen och betting floppen, är det dags att lägga sig. På tur stoppa de flesta motståndare bluffar, så en satsning igen här vanligen indikerar styrka. Om du är emot en seriell bluffare, bara att ringa hit.

River Spela
Denna gata är enkel att beskriva i spel, men svårt att utföra. Om du har en marginell hand, och din motståndare har krävt hela tiden, inte satsa. I samma situation, om din motståndare gör en liten insats i slutet är det oftast värt det att ringa. Saknade ditt drag är en annan historia. Om du missar och din motståndare checkar till dig att du kan satsa igen, och din motståndare tror du hade en hand hela tiden. Om floden korten ser ut som det hjälpte din motståndare, och satsar stort, så har du ett svårt val. Han kan vara bluffa ut dig, eller han kunde ha gjort en hand. Endast erfarenhet att spela heads-up hjälper dig att fatta det beslutet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *